Belhomme Zwenkschoffel

Belhomme zwenkschoffel

De zwenkschoffel van Belhomme is een goede oplossing voor mechanische onkruidbestrijding in de boomkwekerij. Zowel tussen de rijen als op de rij tussen de planten bestrijd deze zwenkschoffel het onkruid. De reflex elementen kunnen op frames van verschillende grotes gemonteerd worden afhankelijk van uw rij afstanden. Op het raam worden diverse andere bladen gemonteerd om ook te schoffelen tussen de rijen. Deze kunnen weggelaten worden indien er zich grasstroken tussen de rijen bevinden. Ook is montage op bijvoorbeeld een portaal trekker mogelijk. Download de brochure.

Duurzame onkruidbestrijding

Overheidsinstellingen en consumenten eisen van kwekers steeds meer dat ze duurzamer en schoner telen. Er zijn talloze redenen om te kiezen voor mechanische onkruidbestrijding. Met een zwenkschoffel kan dit uiterst betrouwbaar en onder de meest zware grond omstandigheden.

Gevoelige en lichte taster

Omdat kwekers het hele jaar druk zijn met het kweken van een kwalitatief zo goed mogelijk siergewas, zijn beschadigingen aan de stam of gewas uit den boze. De zwenkschoffelmachines van Belhomme hebben een Electro-hydraulisch systeem. Hierdoor is de taster uiterst gevoelig en licht in te stellen.

Betrouwbaarheid

Voor een maximale efficiëntie van uw machine is uiterste betrouwbaarheid een must. Door decennia lang te zijn door-ontwikkeld binnen de Franse wijnbouw is een betrouwbare en robuuste machine ontstaan waarop u altijd kunt rekenen.

Veelzijdig

De Belhomme schoffelmachines zijn modulair gebouwd. Hierdoor is de machine zo samen te stellen dat deze geschikt is voor uw teelt, gewas- en grondsoort.

Kenmerken

 • Het reflex element kan uitgerust worden met verschillende type bladen en schijven. Hierdoor is het mogelijk om te schoffelen, de planten aan en af te bouwen of te frezen of maaien tussen de planten.
 • Elektrische bediening in de cabine.
 • Eenvoudige diepte verstelling d.m.v. spindel.
 • Instelbare breedte.
 • Instelbare druk en flow regeling om het gedrag van het reflex element af te stellen.

Op deze zwenkschoffels zijn fiscale regelingen van toepassing om de investering hierin aantrekkelijker te maken:

 • Mia: Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek van 27% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.

 • Vamil: Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een door uzelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.

Meer informatie vindt u op de website van de rijksdienst voor ondernemend Nederland.

 Opties

 • Tactelec zaailing tasters: Extra lichte tasters om jonge aanplant te detecteren.
 • Stalen wielen met slijtvaste snij ruggen en een kouterschijf om takken en snoeiafval in de rij door te snijden. Hierdoor wordt het opstropen en vollopen  van de schoffelmachine beperkt.
 • Extra stalen wielen voor een groter draagvermogen op losse grond.
 • Hydraulische breedte verstelling.
 • Tractor onafhankelijk hydraulisch systeem.

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte neemt u gerust contact op.

DvO Engineering

– Mechanische onkruidbestrijding in de Boomkwekerij – Zwenkschoffel – Belhomme – Schoffelen Boomkwekerij – Schoffelmachine – Boomteelt – Laanbomen – Fruitteelt – Reflex Schoffel – Grondbewerking – Hardfruit – Appel – Peren – Druiven – Kers – Klein fruit