DvO Boomkwekerij Schoffelmachines volveldse bewerking

DvO Boomkwekerij Schoffelmachine: Volveldse bewerking

Unieke eigenschappen:
  • De machine stelt zelf zijn breedte af op de gewasrij. Als u uit de midden rijdt schuift één zijde in de andere zijde uit.
  • Hoge rijsnelheid, werksnelheden tot 16km/h zijn geen probleem.
  • Het volledige oppervlak wordt bewerkt, tot aan de stam.
  • Vaste harde grond of groot onkruid, met de zwenkschoffel worden deze los geschoffeld.
  • De machine legt het perceel steeds vlakker, hierdoor is ondiep schoffelen mogelijk.
  • Schoffelen is een stoffige aangelegenheid, daarom schermen wij onze bewegende delen af voor een lange storingsvrije werking.
  • Onze machines zijn modulair hierdoor kunnen we een maatwerk oplossing bieden aangepast aan uw teelt en wensen.

Met de DvO boomkwekerij schoffelmachines is ook het onkruid op de rij tussen de planten op hoge snelheid aan te pakken. De torsietanden aan beide zijdes van de machine, wijken door de rijsnelheid en weerstand in de grond aan de kant voor iedere boom of plant. De grond in de rij wordt zo open gebroken en het onkruid bestreden. De machines hebben een grote capaciteit, rijsnelheden tot 16 km/u zijn mogelijk. We stellen de schoffelmachines op maat samen. Hierdoor kunnen we rekening houden met al uw wensen en eisen. Zo bieden we u de best passende oplossing, geschikt voor uw teelt, gewas en grondsoort.

Vragen? Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op.

Ook onkruidbestrijding tussen de planten op de rij

De torsietanden aan beide zijden van de machine zijn eenvoudig en snel af te stellen voor een optimaal resultaat. De flexibele slijtvaste tand staat breder afgesteld dan dat de rij breed is. Door de weerstand in de grond en de rijsnelheid wijkt de tand opzij voor het gewas en veert terug wanneer er geen gewas staat. Door deze trillende werking wordt de grond opgebroken en het onkruid ontworteld.

Zwenkschoffel

Harde vaste grond en groot onkruid leggen we los met een zwenkschoffel. Is het een periode toch te nat geweest om te rijden of ligt de grond erg vast. Dan is de zwenkschoffel het juiste gereedschap om deze klus te klaren. Bomen op 1,2m dan rijden we ca. 7km/h, planten op 0,5m ca 3km/h . Voor erg gevoelige planten is snel een zaailing taster te monteren.

(Automatische) Breedte instelling

Om variatie in rij afstanden op te vangen zijn de schoffelmachines uit te rusten met een hydraulische breedte verstelling. Als extra optie kan dit volautomatisch. De machine past zijn werkbreedte dan continue aan aan de rij afstand. Hierdoor zijn de torsie tanden uiterst secuur af te stellen en wordt zo het volledige grondoppervlak bewerkt. Tevens corrigeert dit systeem stuurfouten en beperkt zo beschadigingen aan het gewas. (Patent pending).

Zeer grote capaciteit.

De Werksnelheden tot 16km/h zijn geen probleem. Voldoende capaciteit is belangrijk. Zeker in een natte zomer is het van belang om zoveel mogelijk bewerkt te krijgen op die ene perfecte schoffeldag in de week. 

Op maat

Onze schoffelmachines zijn modulair opgebouwd. We stellen de schoffelmachines op maat samen. Hierdoor kunnen we rekening houden met al uw wensen en eisen. Zo bieden we u de best passende oplossing geschikt voor uw teelt, gewas en grondsoort. We bieden o.a. onderstaande opties.

 

Opties:

 • ISO-bus besturing, bedien uw machine rechtstreeks met de knoppen van uw trekker.
 • Zaailing taster als zwenkschoffelen toch nodig is in zeer lichte planten.
 • Automatische breedte verstelling
 • Hydraulische diepte instelling, eenvoudig de bewerkingsdiepte instellen vanuit de trekker cabine.
 • Hydraulisch opklappen van de verkruimelrol en midden frame om een verstopping snel te lossen.

Op deze schoffelmachines zijn fiscale regelingen van toepassing om de investering hierin aantrekkelijker te maken:

 • Mia: Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek van 27% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.

 • Vamil: Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een door uzelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.

Meer informatie vindt u op de website van de rijksdienst voor ondernemend Nederland.

Een klant aan het woord:

 
DvO Engineering

– Mechanische onkruidbestrijding in de Boomkwekerij –  Schoffelen Boomkwekerij – Schoffelmachine Boomkwekerij – Boomteelt – Laanbomen – Fruitteelt – Cultivator – Torsiewieder – Torsietand-  Grondbewerking – Automatische breedte verstelling – Schoffelen tussen bomen – Schoffelen tussen planten – chemievrije onkruidbestrijding – Hardfruit – Appel – Peren – Druiven – Kers – Klein fruit