Potmachines voor Haagelementen en grote potmaten

DvO Oppotmachine:
Voor haagelementen en grote potmaten

De oppotmachines van DvO Engineering zijn uitermate geschikt voor het op- of over-potten van haagelementen of grote potmaten. De machine zorgt er voor dat er altijd potgrond binnen handbereik ligt, de rest gebeurt manueel met de hand. Hierdoor ervaart de bediener geen druk en stress zoals bij een continue roterende machine. Metname in de grotere maten is elke plant anders en vraagt zo meer of minder tijd om te verwerken. Zo staan beide bedieners nooit op elkaar te wachten.

Met een trilsysteem wordt desgewenst de pot in trilling gebracht waardoor de potgrond verder inklinkt zo wordt de arbeid voor het aandrukken van de potgrond beperkt. Dit vergemakkelijkt en versnelt het werk. De machines worden op maat gemaakt en zijn verkrijgbaar in twee verschillende uitvoeringen:

Ronde containers

Van potmaat wisselen kan eenvoudig en snel door uitwisselbare inleg stukken. Hierdoor sluit de machine altijd strak aan op uw pot en wordt morsen tot een minimum beperkt. De pot is te roteren op de draaitafel, deze is in hoogte verstelbaar middels een spindel.

Haagelementen

Een rollenbaan over de volle breedte van de machine ondersteunt de langwerpige container over de volle lengte. Doordat de container ook aan de lange zijdes ondersteunt wordt is deze vormvast tijdens het vullen. Door met het bovenbeen tegen een buis te drukken wordt het middendeel van de rollenbaan en dus ook de container in trilling gebracht. Hierdoor zakt de potgrond verder na. Vervolgens kan de container aan beide uiteindes uit de machine gerold worden. Met een eenvoudig te monteren aanbouw is deze machine ook te gebruiken voor ronde containers.

Andere wensen en eisen zijn altijd mogelijk in overleg.

Potmachine haagelementen

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte neemt u gerust contact op.

DvO Engineering

Oppot machine – haag elementen – grote potmaten -Pot machine – pottafel boomkwekerij- potgrond – C15 – C20 – C25 – C30 – C35 – C40 – C45 – C50 – Oppotten – Potmachine op maat – grote containers oppotten – haag oppotten boomkwekerij – containerteelt