DvO Boomkwekerij Schoffelmachines

DvO Schoffelmachine voor de Boomkwekerij

Met de DvO boomkwekerij schoffelmachines is ook het onkruid op de rij tussen de planten op hoge snelheid aan te pakken. De torsiewieders aan beide zijdes van de machine, wijken door de rijsnelheid en weerstand in de grond aan de kant voor iedere boom of plant. De grond in de rij wordt open gebroken en het onkruid bestreden. De machines hebben een grote capaciteit, rijsnelheden tot 7 km/u zijn mogelijk. We stellen de schoffelmachines op maat samen. Hierdoor kunnen we rekening houden met al uw wensen en eisen. Zo bieden we u de best passende oplossing, geschikt voor uw teelt, gewas en grondsoort.

Ook onkruidbestrijding tussen de planten op de rij

De torsiewieders aan beide zijden van de machine zijn eenvoudig en snel af te stellen voor een optimaal resultaat. De flexibele slijtvaste tand staat breder afgesteld dan de rij breed is. Door de weerstand in de grond en de rijsnelheid wijkt de tand opzij voor het gewas en veert terug wanneer er geen gewas staat. Door deze trillende werking wordt de grond opgebroken en het onkruid ontworteld.

Eenvoudige diepte instelling.

De diepte van uw schoffelbewerking is erg belangrijk voor het resultaat met name in het natte Nederlandse zomer klimaat. Een eenvoudige en snelle diepte verstelling is dus van belang.

Snoeiafval

Een boomkwekerij gewas zonder snoeiafval in de rij komt in de zomer haast niet voor. Vandaar dat het van belang is dat uw schoffelmachine hier zo goed mogelijk mee overweg kan. Er kunnen koulterschijven toegevoegd worden om de takken door te snijden. Er kunnen extra grote schoffelbladen geplaatst worden waardoor de kans op vollopen verkleind wordt. En mocht de machine alsnog vollopen dan kan deze uitgerust worden met een stijlhef. Deze tilt de machine nagenoeg verticaal de grond uit waardoor het snoeiafval gelost wordt.

Op maat

We stellen de schoffelmachines op maat samen. Hierdoor kunnen we rekening houden met al uw wensen en eisen. Zo bieden we u de best passende oplossing geschikt voor uw teelt, gewas en grondsoort. We bieden o.a. onderstaande opties.

 

Op deze schoffelmachines zijn fiscale regelingen van toepassing om de investering hierin aantrekkelijker te maken:

  • Mia: Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek van 27% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.

  • Vamil: Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een door uzelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.

Meer informatie vindt u op de website van de rijksdienst voor ondernemend Nederland.

Opties:

  • Verkruimelrol of wiedeg
  • (Hydraulische) breedte verstelling
  • Stijlhef
  • Triltanden met schoffelbladen
  • V-schoffel messen met parallellogram

Vragen? Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op.

DvO Engineering

– Mechanische onkruidbestrijding in de Boomkwekerij –  Schoffelen Boomkwekerij – Schoffelmachine Boomkwekerij – Boomteelt – Laanbomen – Fruitteelt – Cultivator – Torsiewieder – Torsietand-  Grondbewerking –