DvO Boomkwekerij Schoffelmachines

DvO Schoffelmachine voor de Boomkwekerij

Met de DvO boomkwekerij schoffelmachines is ook het onkruid op de rij tussen de planten op hoge snelheid aan te pakken. De torsietanden aan beide zijdes van de machine, wijken door de rijsnelheid en weerstand in de grond aan de kant voor iedere boom of plant. De grond in de rij wordt zo open gebroken en het onkruid bestreden. De machines hebben een grote capaciteit, rijsnelheden tot 9 km/u zijn mogelijk. We stellen de schoffelmachines op maat samen. Hierdoor kunnen we rekening houden met al uw wensen en eisen. Zo bieden we u de best passende oplossing, geschikt voor uw teelt, gewas en grondsoort.

Ook onkruidbestrijding tussen de planten op de rij

De torsietanden aan beide zijden van de machine zijn eenvoudig en snel af te stellen voor een optimaal resultaat. De flexibele slijtvaste tand staat breder afgesteld dan dat de rij breed is. Door de weerstand in de grond en de rijsnelheid wijkt de tand opzij voor het gewas en veert terug wanneer er geen gewas staat. Door deze trillende werking wordt de grond opgebroken en het onkruid ontworteld.

Snoeiafval

Een boomkwekerij gewas zonder snoeiafval in de rij komt in de zomer haast niet voor. Vandaar dat het van belang is dat uw schoffelmachine hier zo goed mogelijk mee overweg kan. Er kunnen kouterschijven toegevoegd worden om de takken door te snijden. 

(Automatische) Breedte instelling

Om variatie in rij afstanden op te vangen zijn de schoffelmachines uit te rusten met een hydraulische breedte verstelling. Als extra optie kan dit volautomatisch. De machine past zijn werkbreedte dan continue aan aan de rij afstand. Hierdoor zijn de torsie tanden uiterst secuur af te stellen en wordt zo het volledige grondoppervlak bewerkt. Tevens corrigeert dit systeem stuurfouten en beperkt zo beschadigingen aan het gewas.

Eenvoudige diepte instelling.

De diepte van uw schoffelbewerking is erg belangrijk voor het resultaat met name in het natte Nederlandse zomer klimaat. Een eenvoudige en snelle diepte verstelling is dus van belang.

Op maat

We stellen de schoffelmachines op maat samen. Hierdoor kunnen we rekening houden met al uw wensen en eisen. Zo bieden we u de best passende oplossing geschikt voor uw teelt, gewas en grondsoort. We bieden o.a. onderstaande opties.

 

Op deze schoffelmachines zijn fiscale regelingen van toepassing om de investering hierin aantrekkelijker te maken:

  • Mia: Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek van 27% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.

  • Vamil: Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een door uzelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.

Meer informatie vindt u op de website van de rijksdienst voor ondernemend Nederland.

Opties:

  • Verkruimelrol of wiedeg
  • (Hydraulische) breedte verstelling
  • Automatische breedte verstelling
  • Stijlhef
  • Triltanden met schoffelbladen
  • V-schoffel messen met parallellogram
  • Hydraulisch opklappen van de verkruimel rol en achterste balk.

Vragen? Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op.

DvO Engineering

– Mechanische onkruidbestrijding in de Boomkwekerij –  Schoffelen Boomkwekerij – Schoffelmachine Boomkwekerij – Boomteelt – Laanbomen – Fruitteelt – Cultivator – Torsiewieder – Torsietand-  Grondbewerking – Automatische breedte verstelling – Schoffelen tussen bomen – Schoffelen tussen planten – chemievrije onkruidbestrijding – Hardfruit – Appel – Peren – Druiven – Kers – Klein fruit