Schoffelsystemen voor portaal trekkers

Schoffelsystemen voor portaaltrekkers

Als de rij afstand kort is en er regelmatig takken, verwijdert wild opschot of groot onkruid staat is het belangrijk dat het schoffelwerktuig hier goed mee overweg kan. Geen hopen trekt, en bijvoorkeur bovenstaande ook nog kort snijdt. Dit kan met rotorschoffels. De rotors worden aangedreven door de grond. De veren stalen messen draaien hierdoor met hoge snelheid rond en snijden takken en onkruid korter, leggen de bovenlaag van de grond los, en verplaatsen deze zodat het onkruid los komt te liggen. En dit met een vlak resultaat op hoge snelheid. 

 

Ook onkruidbestrijding tussen de planten op de rij

De torsietanden aan beide zijden van de machine zijn eenvoudig en snel af te stellen voor een optimaal resultaat. De flexibele slijtvaste tand staat breder afgesteld dan dat de rij breed is. Door de weerstand in de grond en de rijsnelheid wijkt de tand opzij voor het gewas en veert terug wanneer er geen gewas staat. Door deze trillende werking wordt de grond opgebroken en het onkruid ontworteld.

Snoeiafval en wild opschot

Rotorschoffels snijden dit korter en lopen niet vol.

Op maat

We stellen de schoffelmachines op maat samen. Hierdoor kunnen we rekening houden met al uw wensen en eisen. Zo bieden we u de best passende oplossing geschikt voor uw teelt, gewas en grondsoort. We bieden o.a. onderstaande opties.

Op deze schoffelmachines zijn fiscale regelingen van toepassing om de investering hierin aantrekkelijker te maken:

  • Mia: Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek van 27% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek.

  • Vamil: Met de Vamil kunt u 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een door uzelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.

Meer informatie vindt u op de website van de rijksdienst voor ondernemend Nederland.

Opties:

  • Vibro schoffels
  • Rotorschoffels
  • Zwenkschoffels
  • Torsietanden

Vragen? Neemt u gerust vrijblijvend contact met ons op.

DvO Engineering

– Mechanische onkruidbestrijding in de Boomkwekerij –  Schoffelen Boomkwekerij – Schoffelmachine Boomkwekerij – Boomteelt – Laanbomen – Fruitteelt – Cultivator – Torsiewieder – Torsietand-  Grondbewerking – Automatische breedte verstelling – Schoffelen tussen bomen – Schoffelen tussen planten – chemievrije onkruidbestrijding –  – Appel – Peren – Druiven – Kers – Schoffelen vruchtbomen -Schoffelen vruchtboomkwekerij